Lemmer-Enkhuizen via IJssemeer

Idag är det tisdag den 6 juni och vi ligger i Enkhuizen, en liten stad söder om IJssemeer som är ett innanhav. Vi gick över hit igår. Idag blåser det som bara den, över 20 m/s i byarna.Vi kollar ju väderprognoser så vi visste ju om detta men att det skulle ta i så på ett sådant här ställe var svårt att tro..Fast sjöräddningen bogserade in en segelbåt med problem här tidigare så man ska inte vara kaxig.

Vi förstår att vi har lämnat de finaste delarna nu, Friesland heter landskapet och det är fascinerande att se hur holländarna har byggt kanalerna och husen. Det påminner om Florida med villaträdgårdarna alldeles vid vattnet och privata bryggor eller båtplatser. Vi såg både vanliga villor, husbåtar och lägenhetshus. Eftersom vi har masten på så kan vi inte gå in på alla sidokanaler men det är säkert hur fint som helst där. Ju närmare vi kom staden Lemmer desto omysigare blev det men Lemmer är en väldigt gullig stad precis som alla Holländska städer verkar det som.

När man ligger inblåst så gäller det att passa på att fixa så idag har vi fått belysning i garderoberna (jippie) och tvättat all tvätt. Snart blir det middag på en indisk restaurang som ligger alldeles nära:-)

EN: We are now in the  yacht harbour of Enkhuizen waiting for the wind to calm down, we have winds over 36 knots…The houses and gardens along the channels reminds me of Florida and it is very pretty. The Dutch towns are also very pretty. While waiting for better weather we have done the laundry and installed lamps in the wardrobes which is great:-)

image

image
Graffiti på undersidan av bron – coolt!

imageimage

image
Egen båtplats…:-)

imageimage

image
Lemmer stad

image

image
Här i Enkhuizen ligger vi nu, i Compagnieshaven.

 

Lämna en kommentar